Social Media

Home >> Tekstsoorten >> Social media tekst

Social Media tekst

In jouw social-media posts gebruik je beeld en tekst om een consistent verhaal te vertellen. Sociale media worden algemeen beschouwd als ideale platformen voor een hoge visibiliteit en herkenbaarheid voor een betaalbaar budget. De mogelijkheden zijn enorm. Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn zijn de meest bekende. Daarnaast bestaan er honderden minder bekende platformen en tools.


Jouw posts maken bij voorkeur deel uit van een weldoordachte digitale marketingstrategie. Waarbij je gericht berichten de wereld afvuurt op het juiste moment naar de juiste doelgroep. Op basis van een goede planning.


Elke stap die je zet op sociale media kan ook geanalyseerd worden. Wat werkt voor jouw bedrijf en jouw klanten? Wat werkt niet? Het antwoord op die vragen laten toe je berichten bij te sturen en nieuwe dingen te proberen. Want ook op sociale media gaat het nog altijd om mensen. Schrijf daarom ook in je social mediaposts over voordelen voor de klanten. Neem ze mee in een verhaal. Vervoer ze naar hun betere leven met jouw product. Een voorbeeld: beschrijf als matrassenverkoper de zaligheid van een goede nachtrust, in plaats van het aantal veren of het materiaal waaruit jouw matras bestaat.


Social Media tekst